Kontaktní gril s teplotní sondou Concept GE3500 disponuje nepřilnavými deskami, které umožňují grilování bez oleje a snadno se čistí. Je vybaven chytrými funkcemi Split zone, Gril assistant a 11 automatickými programy vč. manuálního režimu DIY. Více
Grilovací sezóna po celý rok
Grilování na kontaktním grilu nabízí řadu výhod. Nejste limitováni počasím. Už se vám nikdy nestane, že budete nuceni zrušit grilovačku s rodinou či přáteli kvůli dešti. Na kontaktním grilu můžete grilovat na terase, balkoně i doma. Elektrický gril neprodukuje žádný kouř ani zápach, takže nebudete obtěžovat své sousedy. Oproti běžným grilům nabízí oboustranné grilování, díky kterému budou vaše pokrmy rychleji připravené bez nutnosti obracení.
Nastavení teploty pro každou desku zvlášť umožňuje grilování různých druhů pokrmů najednou
Chytrá funkce SPLIT ZONE umožňuje nastavení teploty pro každou desku zvlášť nebo zahřátí pouze jedné desky. Díky tomu zvládnete připravit různé druhy pokrmů a uzpůsobit si teplotu i čas dokončení přesně podle potřeby. Pohodlně přichystáte hlavní chod i přílohu najednou a hned za tepla je můžete rovnou servírovat. Tuto funkci můžete využít v manuálním režimu DIY, díky kterému budete mít grilování plně ve svých rukou. Gril si rozpálíte podle potřeby a jednoduše ugrilujete cokoliv, na co si jen vzpomenete.
Teplotní sonda pohlídá úroveň propečení masa
Kontaktní gril Concept GE3500 je vybaven integrovanou teplotní sondou. Oceníte ji především při grilování masa, během kterého vám pohlídá vnitřní teplotu a úroveň propečení. Stačí ji zapíchnout do pokrmu a hlídat vnitřní teplotu, která se vám zobrazí na displeji grilu. Teplotní sonda vám pomůže připravit maso tak, jak ho máte rádi a vaše grilování bude zase o krůček snadnější.
Dokonalý steak pro každého
Díky funkci GRILL ASSISTANT budou pokaždé naprosto perfektní. Zvolte oblíbený stupeň propečení a gril se o vše postará. Vybírat můžete ze čtyř variant od krvavého až po dokonale propečený.
Medium Rare = krvavý steak
s růžovým řezem, okraje propečené s křupavou krustou, šťáva načervenalá, vnitřní teplota 54-56 °C, doba přípravy v kontaktním grilu 60 s
Medium = středně propečený steak
s téměř hnědým až šedým řezem a narůžovělým středem, šťáva růžová, vnitřní teplota 61 °C, doba přípravy v kontaktním grilu 90 s
Medium Well = propečený steak
v řezu téměř hnědý s náznakem růžového středu, šťáva světle růžová až šedá, vnitřní teplota 64-65 °C, doba přípravy v kontaktním grilu 120 s
Well Done = zcela propečený steak
v řezu hnědý a maximálně propečený, šťáva světle šedá až čirá, vnitřní teplota 70 °C a více, doba přípravy v kontaktním grilu 200 s
Gril si sám nastaví vhodnou teplotu a čas přípravy
Kontaktní gril GE3500 nabízí jednoduché ovládání pomocí 11 automatických programů včetně manuálního režimu DIY. Stačí vložit suroviny, zvolit správný program a gril si sám nastaví vhodnou teplotu a čas přípravy. Vychutnat si můžete dokonale propečené steaky, slaninu, drůbež, ryby, klobásy, zeleninu nebo sendviče. Nastavené hodnoty můžete sledovat na přehledném digitálním displeji.
BBQ grilování s extra velkou grilovací plochou
Samozřejmostí kontaktního grilu GE3500 je možnost BBQ grilování, které umožňuje grilování na obou plotnách současně. Získáte tak extra velkou grilovací plochu, na které připravíte pokrmy pro celou rodinu nebo partu přátel. Gril si můžete uzpůsobit podle potřeby a využít přesně takové plotny, které se vám zrovna hodí - vroubkované, hladké nebo je vzájemně kombinovat.
Grilovací desky s vroubkovaným povrchem na přípravu steaků, hamburgerů nebo k zapékání
Desky s vroubkovaným povrchem můžete využít jak pro kontaktní (uzavřený), tak i pro BBQ (otevřený) způsob grilování. Uzavřené grilování je vhodné na přípravu steaků, hamburgerů nebo k zapékání toustů, plněných tortill nebo panini. Jedná se o nejrychlejší způsob přípravy, protože se potraviny rovnoměrně opékají z obou stran najednou a není je nutné obracet. Na otevřených deskách ugrilujete vše, jako na klasickém grilu. Díky vroubkovanému povrchu se potraviny dobře propečou a zároveň si uchovají svoji šťavnatou chuť. Přebytečná šťáva a tuk jsou drážkami odvedeny do sběrné nádoby.
Grilovací desky s hladkým povrchem jsou ideální na lívance, bramboráky, sýry a k rozpékání pečiva
Grilovací desky s hladkým povrchem jsou určené pro přípravu lívanců, palačinek, vajec, ryb, zeleniny, sýrů, bramboráků nebo k rozpékání pečiva.
Zdravější grilování bez oleje a snadná údržba
Kontaktní gril GE3500 je osazen kvalitními hliníkovými deskami, které rozvádí teplo po celé své ploše. Povrch desek je nepřilnavý, takže se pokrmy nepřipalují. Grilování je tedy zdravější, protože nevyžaduje použití žádného tuku nebo oleje. Zároveň se desky velice dobře čistí. Po vychladnutí stačí usazené nečistoty odstranit pomocí speciální škrabky nebo otřít vlhkým hadříkem.
Nezabere příliš místa
Velkou výhodou je možnost uzamčení grilu v uzavřené poloze. Díky tomu vám v kuchyni nezabere tolik místa a snadněji ho uskladníte, pokud ho zrovna nevyužíváte.